Instant ajánlat villanyszerelőknek

2019.10.19

A feladat pofonegyszerű! A telefonom kijelzőjén megnyomom azt a misztikus számegyüttest, aminek következményeként munkásnadrágja jobb oldalzsebében rezegni kezd a készüléke, épp amikor az első korty vizet issza napsütötte otthonában. Ettől már eleve pattanjon ki az álom a szeméből, majd amikor meglátja a telefonszámom, egy rövid zárlat után nyomban öntse el a melegség. Egye fene, várjon tíz másodpercet, gondolja azt, hogy ő diktál, várakoztasson, de még mielőtt kiverné a biztosítékot, vegye fel és olyan hangon, mintha mindig erre a hívásra várt volna, mondja a telefonba a nevét. Formálja úgy ajkaival a helló ó-betűjét, mint Livius a Magam adom klipjében, hogy már így látatlanban beleszerethessek egy kicsit. 

Mondja azt, hogy igen, természetesen még ma délelőtt eljön hozzám! Ne kéresse magát! Legyen világos számára, hogy vágyom a társaságára! Érkezzen pontosan, intsen ismerősként a szomszédaimnak, simogassa meg a kutyámat, vessen elismerő pillantást a kék-piros vezetékekből tekert szárítókötelemre. Ne mondja, de látsszon rajta, hogy szeretne fényt hozni az életembe!

Ne vesse le a cipőjét! És ne is csináljon úgy, mint aki le akarja vetni, amikor mindketten tudjuk, hogy eszébe sincs levetni. A kapucnis pulcsiját viszont vegye le, azzal a csendes-tüzes diszkrécióval, mint amivel mi nők szoktuk, amikor mindenképpen szeretnénk, hogy kiszemeltünk egy-egy szívverése kimaradjon. (A pulcsi alatt csak akkor legyen izompóló, ha izom indokolja.) Kis ellenállás után fogadja el a kávét, feledkezzen meg róla, hogy a kanál csak díszlet, és kevergetés közben feszülten hallgassa a történeteimet azokból az időkből, amikor még esténként egy szál köntösben, fényárban olvasgattam a konyhai kevereten.


Kis fáziskéséssel jöjjön zavarba, amikor felveszem a köntöst a szék karfájáról és egy Óh, ez meg itt maradt... kíséretében beviszem a fürdőszobába. Mire visszafordulok, ellenállást nem tűrően mindent söpörjön le a konyhaasztalról, álljon fel rá és azonnal csinálja meg azt a k@rva lámpát, amit legutóbb három hete látott villanyszerelő (akire akkor is heteket vártam), de csak két napig működött, a szerelőt pedig azóta is úgy üldözöm, mint szerelmes kamaszlány a kiszemelt kispetijét.